Deze website maakt gebruik van cookies om goed te functioneren.
Klik op oké om deze melding te verbergen:

April – Dakgoten onder de loep

Dakgoten broodnodig!

Met al die regen (ja, nog steeds) is het natuurlijk belangrijk dat je een goed dak op je woning of bedrijfspand hebt. Een dak dat niet lekt en – net zo belangrijk – waarvan het regenwater probleemloos wordt afgevoerd. Voor een hellend dak zijn degelijke dakgoten dan onmisbaar.


Zinken dakgoten populair

Het is niet voor niets dat meestal voor zink gekozen wordt als materiaal voor dakgoten. Zink is een hoogwaardig, natuurlijk product en een zinken dakgoot is duurzaam, betaalbaar, bijna onderhoudsvrij én mooier dan bijvoorbeeld een kunststof goot. Een zinken mastgoot (halfrond) wordt gedragen door beugels, terwijl een rechthoekige zinken dakgoot meestal op een houten constructie rust. Bij nieuwe zinken goten solderen wij de delen zorgvuldig aan elkaar. De goten worden lekvrij afgewerkt en vakkundig aangesloten op de regenpijpen. Dag hemelwater!


Heeft een zinken dakgoot dan het eeuwige leven?

Nee. Een zinken dakgoot kan ongeveer 25 jaar meegaan. Bij oudere goten zijn de naden het zwakste punt. Daar ontstaan vaak de eerste lekkages. Lekkende naden zijn meestal goed te repareren, maar naarmate zink ouder wordt, zal het ook dunner en zelfs poreus worden door vochtcorrosie. De dunste plekken zijn het meest vatbaar voor lekkage. Dan bekijken wij eerst of de dakgoot nog gerepareerd kan worden. Is reparatie geen optie meer en moeten de zinken dakgoten vervangen worden? Ook dan staan onze professionele dakdekkers voor je klaar.


Tip

Zie je witte (dus zwakke) plekken in je zinken goten? Hangen er waterdruppels onder de goot of is de muur daar nat? Vraag ons om een inspectie. Lekkage kan veel schade veroorzaken. De dakgoot snel laten repareren is dan een beter idee!