Deze website maakt gebruik van cookies om goed te functioneren.
Klik op oké om deze melding te verbergen:

Mei – Licht hellend dak

Dakdekkers in het groen

Regen, zon en een matig temperatuurtje hebben ook hun voordelen. De natuur is ontploft en wij hadden het geluk dat we een flinke klus hadden midden in het uitbundige lentegroen. Bitumen branden ook nog: dat doen we graag en daar zijn we goed in. Groot dak, kat in 't bakkie!


Complex licht hellend dak

Niet zomaar een plat dak deze keer. Nee, het ging om 180 vierkante meter licht hellend dak in een complexe constructie. Zo'n dak waarbij je gewoon zin hebt om te beginnen als je het ziet. Dit dak moest overlaagd worden met een nieuwe toplaag bitumen, waarover straks meer. Onze dakdekkers hebben het bitumen voor alle vlakken, nokken en goten netjes op maat gesneden en perfect aangebracht, inclusief vele meters zinken deklijsten rondom het hele dak. Zo'n dak is al een kunstwerk op zich, maar na ons dakwerk een lust voor het oog. Zie een stukje op de foto!


En nu even over bitumen

Nou heb je bitumen en bitumen, van matige tot prima kwaliteit. Bij dit hellende dak koos de klant (op ons advies) voor APP-bitumen en niet zonder reden. Het materiaal bestaat uit een mix van bitumen en plastische kunststof, waardoor de dakbedekking zelfs bij extreme temperaturen (tot 140 graden) soepel blijft en niet vloeibaar wordt. Ook is APP-bitumen door de toevoeging van kunststof bijzonder uv-bestendig en heeft het een lange levensduur. Tel uit je winst! Met steeds extremere weersinvloeden was de keus van deze klant voor APP-bitumen een schot in de roos.


Tip

Ga voor kwaliteit. Met degelijke materialen en vakkundige dakdekkers kunnen wij trots zijn op ons werk en heb jij een topdak dat tientallen jaren probleemloos meegaat. Kost wel iets meer, maar het is de investering ook meer dan waard!